p.iva
viewaward

#CSARCHITECTSAWARDS

The Chicago Atheneum International Architecture Award 2022

We are honored to announce that the Piazza del Cinema has won the Chicago Atheneum International Architecture Award 2022 for PUBLIC SPACES! The Award ceremony is taking place in Athens on September 9... more new soon on our social media https://www.chi-athenaeum.org/the-2022-international-architecture-awards/2022/08/10/piazza-del-cinema-island-of-lido,-venice,-italy-2021/ and https://globaldesignnews.com/the-piazza-del-cinema-by-cs-architects-ltd-activates-public-space-for-the-entire-community-harmonizing-with-nearby-heritage-buildings-and-enriching-local-biodiversity/

viewlecture

#CSARCHITECTSLECTURES

Lonely Living 2002-2022

After 20 years, the installation Lonely Living for the Venice Architecture Biennale discussing housing is on stage at Teatro Niccolini in Florence! Join us today at 4:00pm. Stefano Di Daniel will be presenting C+S legacy on housing... more news soon https://rifugiodigitale.it/portfolio/lonely/

viewnews

First Stone laid for Tervuren project

BIG DAY YESTERDAY! The first stone was laid in the Panquin heritage site of Tervuren (competition won in 2018), in Belgium, a wonderful landscape near the busy Capital of Brussels, where C+S ARCHITECTS are working on a 100M regeneration project with a luxury hotel for 108 rooms with SPA and common spaces open to the local community, 105 apartments, public spaces, commercial spaces and a newly designed park with a lake, all nZEB thanks to a warmth net, geothermal energy, photovoltaic, water recuperation: 
https://www.hln.be/tervuren/panquin-kazerne-ondergaat-metamorfose-luxehotel-en-100-tal-wooneenheden-op-komst~a2823d0d/
The attendance of the Minister for Finance, Budget, Housing and Immovable Heritage Matthias Diependaele, the developers ION develop different and PMV, the Major of Tervuren Marc Charlier testifies the importance of the role of #heritagebuildings and their #regeneration to reinforce the #identity of the communities. I have talked about #circularity #sustainability#publicspace as a backbone for design to shape #placeforallpeople . DEMOLITION WORKS ARE NEARLY COMPLETED #Tervuren #brussels#urbandesign #housing #hospitalitydesign #luxurydesign #luxuryinteriors

viewnews

#CSARCHITECTS

Planning permission for GAMeC Museum

Bergamo City Council unanimously approved planning permission and Listed Building Consent for the retrofit of GAMeC Museum in Bergamo for a budget of 18M. The project builds on the spatial configuration of the existing structure as an important element of the mental map of the citizens. Freeing the existing volume and leaving the traces of its physical transformations, C+S Architects add a lantern inside to house the museum, establishing a dialogue between the old and the new. A new square sets the foundations for the urban regeneration of that part of the city. https://bergamo.corriere.it/notizie/cronaca/22_agosto_05/gamec-bergamo-nell-ex-palasport-pronto-progetto-ci-sara-anche-terrazza-panoramica-4fbec2d2-14a9-11ed-ba37-430604c4cd74.shtml 

view

Bergamo

project

#CSARCHITECTS

GAMeC Museum

We are honored to have contributed to giving back to the citizens of Bergamo a new public space capable of raising awareness of the fundamental role that art and culture have in building the legacy for future generations-write Carlo Cappai and Maria Alessandra Segantini

view

project

#CSARCHITECTS

R11 housing complex in Milan

With the completion of R11, C+S Architects enter that contemporary Milan architecture lab., while remaining consistent with their own design research about giving back free piblic space to all people. C+S firmly believe in the potential of a free, well-designed public space capable to create future memories and strong identity.

viewaward
view

VENICE, ITALY

project

DETAIL DESIGN

Fondaco dei Tedeschi, Venice, Italy

Bridging between the past and the future, C+S expertise is revealed in the detailed design of the Fondaco dei Tedeschi

view

Kortrijk, Belgium

project

#CSARCHITECTS

Low-tech design

Winner of the international competition organized by Vlaams Bouwmeester and Leiedal (Open Call) for the construction of a low-tech office building in Kortrijk, Belgium, the project represents our approach to a holistic and low-tech design and works on the essence construction and minimum plant equipment, obtaining maximum living comfort. The project criticizes sustainable design that aims to add super-performing glass facades, green-washing or photovoltaic panels on the roof to the building, often hiding the lack of quality of the design itself. With its thick inhabited walls, the new office building for Leiedal is a building for the next 200 years: inhabited by people and plants, it becomes a metaphor of the search for a new equilibrium to inhabit the planet. https://www.leiedal.be/nieuws/leiedal-timmert-aan-slimme-verdichting-met-nieuw-kantoorgebouw